Produkt

Våre produkt vert seld som bestillingsvarer. Ta kontakt på post@ryfylkelaks.no.

KALDRØYKT LAKSIMG_3683 (close-up) (1)
Dei selges i heile sider, halve sider og som skivet i både heile, halve og 300 g brett. Alle produkta er sjølvsagt beinfrie, og blir vakuumpakka for å forlenga haldbarheit.

  • Tørrsaltas som filet og modnas på kjøl, men saltetid/-mengde er noko tilpassa moderne ganer og helseaspekt.
  • Kaldrøykt i røykekammer over lang tid, og med tradisjonelle tresortar.
  • Det er nytta eit lite innslag av chili for å spissa og balansera røykesmaken.
  • Produksjon av røykelaksen er kompromisslaus når det gjeld å bruka tradisjonelle handverkstradisjonar for salting, modning og røyking. Det er gjort nokon små tilpassingar for nyare krav frå kunde og marked på smak og helse.IMG_3703

VARMRØYKT LAKS
Selges i heile og halve sider, som er lagt på brett og vakuumert.

  • Laksefileten er tørrsalta.
  • Fileten blir tilsett produksjonssjefens eigen krydderblanding.
  • Blir varmrøykt i røykekammer, det vil sei ein prosess kor temperaturen er såpass høg at laksekjøttet også blir kokt samtidig som det tilføres røyk frå tradisjonelt trespon.
  • Dette gir eit smakfullt og veldig saftig produkt, som ein kan servere både kaldt og varmt.

MARINERT LAKS I TERNING
Selges i 3 ulike størrelsar på beger: 3 kg, 600 g og 400 g.IMG_3732

  • Superfersk laksefilet.
  • Djupskinnes, beintrekkes og skjæres i terning.
  • Blir lagt i lett saltlake i svært kort tid for økt saftighet.
  • Marineres.
  • Pakkes i plastbeger i modifisert atmosfære (MAP) og toppforsegla.
  • Omsettes som kjølevare med 7 dagars haldbarheit 3 variantar pr. dags dato: Ramsløkmarinade, kvitløkog chilimarinade og naturell.

LAKSELOINS 
Superfersk lakseloins.IMG_3749

  • Foreløpig for storhushaldning, og blir som lakseterning pakka i modifisert atmosfære (MAP) og toppforsegla.
  • Kan leveras i 3 kg, 600g og 400 g.
  • Ferskhetsgaranti: Ryfylkelaks gir ferskhetsgaranti på alle ferske produkt på 48 timer frå slakteri til kunde, og sjølvsagt i ein ubrutt kjølekjede!

GRAVA LAKS
Dette er ei sesongvare, og produseres rundt juletider.

  • Selges i heile og halve sider og som skivet i heile og halve sider samt i 300 g pk. Alle blir lagt på brett og vakuumert.
  • Gravlaks blir tørrsalta og tilsettes sukker.
  • Nykverna pepper gnis godt inn, og dill strøs over. Resten av smaksettingen er produksjonssjefens hemmelegheit.
  • Fileten lagrast på kjøl for riktig modning og smaksutjevning i 5 dagar før den blir pakka.
  • Gravlaks er, som røykt laks, sjølsagt utan bein.

Oppskrifter: Du finn spanande oppskrifter i vår oppskriftsfolder.

Advertisement